Kläder

Övrigt

Stilguide

vilka kläder passar dig

Det finns olika typer av kroppsformer. Till olika kroppsformer passa olika typer av kläder. Läs mer här...

Nyheter

Sommarmode 2015

Sommarmode 2015

Vårens färger är mörkare än de varit på länge. Färgskalorna som nyligen rullats ut från svenska designers visar en mörksida av Sveriges inre modekretsar. Man har fått se mycket svart, mörkt marinblått... läs mer

Ellos klädermaskeradkläder online

footway skor

vinterskor

parfymer online

Stilguide för olika kroppsformer

Det finns olika typer av kroppsformer. Till olika kroppsformer passa olika typer av kläder. Vi på reaklader listar upp några utav de olika kroppsformerna för att du så enkelt som möjligt ska kunna shoppa kläder som sitter som de ska. Detta är endast en fingervisning, och kom ihåg att det är du som bär kläderna som ska trivas!


kroppstyp A-figur

A-figur

Du som har A-figur har smalare axlar än höfter. Du vill försöka tona ner underdelen genom att ha lite mer utstickande överdel, gärna lite vida och mönstrade. Underdelen ska då istället inte vara lika utstickande, inte så mycket accessoarer kring byxorna och gärna dämpade färger. Du med A-figur passar bra i bootcut jeans eller utsvängda nederdelar, dock inte korta kjolar som svänger ut.

Att undvika:
Undvik det som drar till sig uppmärksamheten till höfterna. Undvik tröjor som slutar precis vid höfterna, eftersom tröjorna som slutar där du är som bredast då istället kommer förstärka dina höfter. Satsa på en överdel med bra passform. Undvik även underdelar som gör att höfterna ser större ut, så som volanger, stora fickor, skärp osv.


kroppstyp H-figur

H-figur

Du med H-figur är ungefär lika bred vid axlarna som höfterna. Du har även en smal midja. Du har oftast samma storlek på överdel som nederdel. För att kläderna ska sitta så bra som möjligt bör du bära skurna kläder och inte så mycket figursydda kläder. Eftersom du inte har så mycket kurvor får kläderna skaffa fram kurvor som egentligen inte finns. Här får du gärna ha kavajer med axelvaddar, jackor som slutar vid midjan och tröjor med puffärmar. Här ska du göra allt för att få fram kurvor. Nedtill ska du välja plagg som framhäver höfterna, gärna accessoarer kring höfterna. Bälten och skärp framhäver höfter. A-linjeformade och klockformade kjolar, klänningar och tunikor kan du bära för att tona ner den raka kroppsformen.

Att undvika:
Det är ganska självklart. Du bör undvika raka kläder som inte alls ger dig några former. Raka klänningar, tröjor osv som får dig att se ut som en fyrkant.


kroppstyp V-figur

V-figur

Du med V-figur har smalare höfter än axlar. Du bör inte välja så stora kläder till överdelen. Välj överdelar som är mörka som gärna är lite v-ringade och omlottskurna. Du vill inte framhäva överdelen. Till underdelen bör du välja lite ljusare kläder. Du vill framhäva underdelen, och då väljer man gärna byxor och kjolar med lite mönster, accessoarer, fickor och detaljer. Däremot kan du nästan bära de flesta olika typerna av underdelar som finns.

Att undvika:
Undvik stora, bylsiga överdelar. Du bör inte bära kavaj med axelvaddar, mönstrade tröjor eller annat som framhäver överdelen. Du bör även inte bära stuprörsjeans som gör att din nederdel ser ännu mindre ut än vad den redan är.


kroppstyp X-figur

X-figur

Du med getingmidja har oftast X-figur. Du har kvinnliga former och smal midja. Oftast lika bred vid axlarna som höfterna. Här gäller det att framhäva dina former, och för att göra det ska du bära figursydda kläder. Välj kläder som går längs med kroppen, följ kroppens linjer. På nederdelen kan du i stort sett bära vad som helst. Välj gärna figursydda underdelar här med. Du bör se till att överdelen och underdelen matchar varandra i stort sett. Du bör försöka ha en balans mellan de olika plaggen, och inte alltför blandat.

Att undvika:
Alltför lössittande kläder bör du undvika, och även kläder med raka linjer. Vissa kvinnor gillar att bära herrkläder, herrskjortor och raka kavajer, men det bör du helst undvika eftersom de tar bort dina kvinnliga former. Då kan du gärna välja figursydda kavajer och skjortor.


kroppstyp Kurvig

Kurvig

Du som har former och som är lite kurvig ska tänka på att bära kläder som framhäver dina kurvor. Du vill inte bära stora kläder för att "dölja" din figur, för då ser du oftast större ut. Satsa på kläder som ser naturliga ut på dig, smidigt material, "lätt och luftigt", empireskurna kläder, omlottströjor och båtringningar. Sedan får du gärna bära långa halsdukar och accessoarer. Välj stilrena kläder och matcha färgerna. Använd gärna högklackade skor, och inte låga skor. Nedtill passar den kurviga kvinnan oftast i byxor med hög midja. Det viktigaste är dock att byxorna sitter perfekt.

Att undvika:
Du som är kurvig ska inte dölja dina kurvor med lössittande kläder och formlösa kläder, utan du ska istället med hjälp av kläderna lyfta fram din figur. Däremot ska du inte bära kläder som ger extra volym. Skippa volangkjolarna, mönster osv i midjehöjd. Detta gör att du ser större ut än vad du är. Bär inte heller skärp eller stoppa tröjan innanför byxorna, detta gör att du markerar midjan och ser större ut. Låt överdelarna falla fritt. Undvik även skor utan klack.


Liten och nätt

Är du liten och nätt ska du välja sådana kläder som din kropp. Är du kort och vill se längre ut då ska du bära enfärgade kläder, och viktigast av allt är att alla kläder och accessoarer ska vara i vertikala linjer. Långrandiga kläder, markerade sömmar långa accessoarer hjälper dig att se längre ut! Bär aldrig tvärrandigt om du vill se längre ut, för då försvinner effekten. Nedtill ska du välja byxor med långa ben, eller bär du kjol eller klänningar kan du även bära ett par snygga stövlar så att du förlänger outfiten. Kom alltid ihåg att inte blanda alltför många färger, helst på din nederdel. Detta medför att du faktiskt kan se kortare ut. Tänk långrandigt, vertikalt och enfärgat!

Att undvika:
Bär inte för stora kläder! Eftersom du är liten och nätt kan det se ut som att du drunknar i dina kläder. Det är inte snyggt. Ha alltid en balans på hela kroppen och bär inte nederdelar som slutar tvärt! Alltså bär inte korta kjolar som slutar mitt på benen. Bär inte heller tvärrandiga kläder om du vill se längre ut, och vik inte upp byxorna eller ärmsluten, för detta gör att effekten av att se lång ut försvinner.
halens kläder

Rea Kläder Billigt © Copyright 2012 - 2019 Reaklader.se. Alla rättigheter förbehållna. | Om oss | Kontakta oss