Kläder

Övrigt

Stilguide

vilka kläder passar dig

Det finns olika typer av kroppsformer. Till olika kroppsformer passa olika typer av kläder. Läs mer här...

Nyheter

Sommarmode 2015

Sommarmode 2015

Vårens färger är mörkare än de varit på länge. Färgskalorna som nyligen rullats ut från svenska designers visar en mörksida av Sveriges inre modekretsar. Man har fått se mycket svart, mörkt marinblått... läs mer

Ellos klädermaskeradkläder online

footway skor

vinterskor

parfymer online

Sommarmode 2015

Sommarmode 2015

Vårens färger är mörkare än de varit på länge. Färgskalorna som nyligen rullats ut från svenska designers visar en mörksida av Sveriges inre modekretsar. Man har fått se mycket svart, mörkt marinblått och dova gråa toner i vårens kollektioner. Men allt är inte grått och dystert, självklart har vi fått se somriga, ljusa och skira färger samt en hel del fall av genomskinliga materialval (alltså, materialen är genomskinliga, inte själva materialvalen i sig). Här och där förekommer även lite färger utanför den neutrala färgskalan så som rött och lite ljusare marinblått. Vissa trender var starkare än andra i år och under den tre dagar långa modefesten som är Stockholm Fashionweek visade de svenska modemogulerna vad de hade att gå för. Nedan listas de trender som Nyheter24.se snappat upp.

Gyllene tider

Guldet glänste och lyste upp lokalerna när Valerie, Menckel och Ida Sjöstedt visade upp sina prydliga plagg. De demonstrerade tydligt att byxor i guld inte bara är för pojken med guldbyxorna utan även för den modemedvetna tjejen år 2015. Tillsammans med en marinblå sidenkappa demonstrerades hur väl ett par byxor kan hänga och matchas med en stilren överdel. Nyckelordet är lagom mycket måtta, då ett par guldiga byxor med guldig överdel hade varit på tok för skrikigt.

Glammigt värre

Vidare visade det sig att en guldig basklänning som man torktumlat tillsammans med rosa rosévin visst kan vara en riktig hit. Här har fashonistas något att bita i denna sommar när det är dags att gassa på terrasser genom vårt avlånga land. Någon måste ha gått på för många glitterfester för Ida Sjöstedt visade upp en guldig diskokula till byxa som matchades med en lika guldig men mindre glittrig överdel, mycket glamouröst!

Slappt och luftigt

Tack vare sin luftiga och slappa hållning har sidenplagg tagit upp mycket utrymme på catwalken denna Fashionweek. Svarta, vida sidenbyxor från Altewai Saome fick stående ovationer och om vädret tillåter kommer dessa bli framgångsrika inte bara för sitt utseende men även för sin bekvämlighet denna vår och sommar. Fladdrande sidentyger i milda havsbriser är vad alla hoppas på inför sommaren 2015.

Feminiserad maskulinitet

Maskulint mode blandades friskt och framgångsrikt av många, detta år fick vi se vida byxor tillsammans med en lika vid kavaj. Många svenska designers har följt trenden och skapat plagg för ”business-minded” kvinnor att visa upp sig i denna sommar, be serious please. Ett plagg som verkar ha hängt med från vintern och hösten är polotröjan, den har dock fått en retouch av sommarkänsla och går nu inte lika långt upp på halsen och är gjord i genomskinligt material eller lite grövre siden, något att ta på sig när det börjar skymma.

Bältets år

Kring midjan bär man helst ett bälte för att framhäva formen man fått dölja hela vintern. Enligt designerna från Filippa K går alla byxor bra med ett bälte, höga som låga, smala som vida. Vissa gick till sådana extremer med sina bälten att de valde att slänga in ett s.k. ”D-ring”-bälte som går över bysten snarare än kring midjan.

Retro recycling

60- och 70-talen och retro är på väg tillbaka, vilket setts på stan och i media ganska mycket det senaste, så även i sommarens modekollektioner. Byxorna har blivit vidare och slappare, vilket gett årets modeller en slappa och fläktande silhuett. Den minimalistiska fashonistan bör se till Filippa K som visade puderrosa plagg av slappt siden. Sommarbrisen kommer behandla den modemedvetna kvinnan gott år 2015.

Vi ser mönster

Blommor växer inte bara på i marken på sommaren och våren men även i de kreativa kretsarna hos den svenska modemaskinen. Den som har gröna fingrar bör tvätta av sig innan den lägger labbarna på årets kollektioner av blomstriga sommarplagg. En stor mängd plagg på både dam- och herrsidan inkluderade mönster med inspiration från den somriga trädgården. Både plagg, skor och accessoarers kläddes av härlig flora som fick alla att drömma om en solig framtid. Här och var syns även lite rutiga plagg från bland andra Cheap Monday.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att sommaren kommer bli romantisk och lättvindig, precis så det ska vara, färgerna är seriösa men inbjudande. Formerna är stiliga men också slappa. Bältet kommer spela en viktig roll i sommarens mode. Det är långt kvar till sommaren men frukta icke, det har redan börjat ljusna.
halens kläder

Rea Kläder Billigt © Copyright 2012 - 2019 Reaklader.se. Alla rättigheter förbehållna. | Om oss | Kontakta oss